Jetra i žuč
- Zašto? Aronija sadrži velike količine flavonoida koji veoma povoljno djeluju na pravilnu funkciju jetre. Redovitim konzumiranjem, aronija poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće i regenerira je te je dobra za žučni kamenac.
Šećerne bolesti
- Zašto? Dijabetes je kronična bolest kod koje je razina glukoze (šećera) u krvi previsoka. Hormon inzulin kojeg proizvodi gušterača regulira razinu glukoze u krvi. Kod dijabetesa gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina ili postoji problem u načinu na koji stanice reagiraju na njega.
- Aronija zbog visoke koncentracije biofenola, tanina, flavonoida i vitamina P i niske kalorijske vrijednosti može biti dobra terapija kod bolesnika s takvom dijagnozom.
Protiv kancerogenih oboljenja
- Zašto? Aronija je najjači antioksidans. Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanasa aronija predstavlja snažno sredstvo u borbi protiv nastanka i razvoja kancerogenih stanica. Veže se za teške metale i radioaktivne elemente u tijelu i omogućuje njihovo izlučivanje što je od najveće koriti poslije izloženosti zračenju.
- Sastavni dio terapija kancerogenih oboljenja su zračna i kemoterapija koje uništavaju maligne stanice. Uništavanjem malignih stanica u organizmu stradaju i zdrave stanice, a posebno krvne stanice što onemogućava daljnji nastavak terapije.
- Praksa je pokazala da pacijenti koji su pili sok od aronije u toku trajanja terapije, bili su u optimalnim vrijednostima čime su mogli nastaviti daljnje liječenje.
Srce i krvne žile
- Zašto? Nepravilna ishrana koja je bogata mastima, kao nedovoljna fizička aktivnost dovode do povećanja kolesterola i triglicerida u organizmu. Oni se natalože na krvnim žilama i uzrokuju začepljenje odnosno suženje krvnih žila, što utječe na smanjenje dopremanja hranjivih materija i kisika do srca, te vodi do angine pektoris i infarkta.
- Konzumiranjem soka od aronije vrijednost kolesterola i triglicerida se snižavaju, te se otklanja glavni uzrok infarkta.
- Posebno je dobra i za ljude koji su već preživjeli infarkt jer stvara nove mreže krvnih žila, te štiti od daljnjeg začepljenja istih.
Želudac
- Zašto? Aronija svojim sastojcima i oporim okusom stimulira lučenje enzima. Utječe na rad metabolizma i smiruje grčeve i bolove želuca.
Dobar utjecaj na kožu
- Zašto? Gubitak elastičnosti kože, smanjenja hidratacija, povećano mašćenje, nastanak celulita i strija…
- Aronija svojim povoljnim djelovanjem na najsitnije krvne žile omogućava redovito dopremanje kisika, a otklanja toksine i štetne tvari iz organizma čime kroz fiziološke procese vraća kožu u ravnotežu te joj daje zdrav i lijep izgled.
- Prosječna hranjiva vrijednost na 100 ml: Energetska vrijednost/ 219 kJ (52 kcal), masti < 0,5 g od toga zasićene masne kiseline < 0,1 g, ugljikohidrati 13 g, od toga šećeri 8,5 g, vlakna < 0,5 g, bjelančevine < 0,5 g, sol 0,03 g
Dobrobiti aronije:
- regulira krvni tlak
- štiti zdravlje urinarnog sustava
- ima antiupalna svojstva
- stimulira rad štitnjače
- poboljšava pamćenje i koncentraciju
- regulira razinu šećera u krvi
- jača imunitet
- povoljno djeluje na probavni sustav
- štiti od virusa i bakterija
- pospješuje izlučivanje teških metala iz organizma
NAČIN UPOTREBE: preporuka za konzumaciju: 45 ml/dan – 3 x 15 ml uz obrok.
PAKIRANJE: 750ml
Recenzije
Još nema recenzija.